Eenvoudig, betrouwbaar, bedrijfsondersteunend en toekomstbestendig?

Nexar maakt het IT-verschil.

Maakt IT voor u al een verschil?

We ervaren steeds opnieuw dat bedrijven die de absolute ‘drive’ hebben om goed te scoren in hun markt vaak een unieke focus hebben: de kernactiviteiten doen groeien. En om eerlijk te zijn vinden we dat ook de juiste manier.

Maar met die unieke focus gaat ook vaak een soort blindheid voor de ondersteunende - maar later vaak bedrijfskritische - processen gepaard. IT staat erom bekend vaak hoog in dat lijstje te staan. Zeker wanneer een bedrijf nog erg jong is of wanneer de kernactiviteiten erg ver staan van alles wat maar iets met IT te maken heeft en er dus geen natuurlijke affiniteit is. Deze bedrijven delen vaak een erg organisch gegroeide IT-infrastructuur en bekijken IT vaak alleen maar als een noodzakelijk iets. Zeker niet als een differentiërende oplossing voor de nabije en verdere toekomst.

Het snedige verschil voor jonge bedrijven met te weinig tijd voor IT


Wanneer jonge, groeiende bedrijven steeds succesvoller worden in wat ze doen, worden de bijkomende IT-uitdagingen vaak ad hoc opgelost. Niemand heeft een uitdrukkelijke IT-verantwoordelijkheid en alle focus en energie gaan naar het laten groeien van de kernactiviteiten van het bedrijf, toch? Dit creëert vaak onderliggende problemen die moeilijk te detecteren zijn, maar later gegarandeerd voor problemen zorgen.

Het snedige verschil voor evoluerende bedrijven met te weinig voeling met IT

 

Bedrijven met kernactiviteiten die ver verwijderd liggen van al wat iets met IT te maken heeft, hebben vaak geen specifiek verantwoordelijke om de steeds evoluerende mogelijkheden en noden op dat vlak de baas te blijven. Resultaat: de IT binnen zo’n bedrijf evolueert niet langer mee met de tijd en problemen krijgen vrij spel om te groeien en te woekeren.

Odoo afbeelding en tekstblok

Meedenkers die u met IT hoger tillen

Nexar is een unieke IT-partner omdat we oplossingen bieden die echt relevant zijn voor uw organisatie. Maar we stellen dan ook alleen wat voor nadat we naar u hebben kunnen luisteren.

Bereide en voorverpakte, alles-in-één oplossingen recht van het schap zijn niet ons ding, tenzij ze écht zijn wat u nodig heeft. Het is onze zaak die van u te begrijpen en uw noden correct in te schatten om op korte en langere termijn oplossingen te bieden die uw bedrijf ondersteunen, optimaliseren en beveiligen.

Nexar wil organisaties bijstaan tijdens elke stap van hun evolutie: van bij de basis set-up en de netwerkverbindingen, langsheen expansie, diversificatie, beveiliging, helemaal tot strategische consulting en implementatie.

Op deze manier kan een evoluerend bedrijf zich op zijn kerntaken toeleggen en - wanneer het er klaar voor is - IT integreren als een fundamentele dragende pijler in zijn bedrijfsprocessen.

Bent u klaar voor die extra hefboom? Wij alvast wel.

4 uITdagingen voor elke organisatie

 

Of je nu een jong bedrijf bent met een slim idee dat de wereld kan veranderen, of een wat meer geëvolueerde organisatie met een bewezen product- of dienstenpakket die wilt en moet groeien, er zijn een paar uitdagingen die gemeenschappelijk zijn.

Uitdaging 1: NETWERK

Om vandaag zaken te doen moet uw organisatie een betrouwbaar netwerk hebben. Wanneer uw bedrijf meer dan één computer heeft, is de kans heel groot dat u aardig wat voordeel scoort wanneer u ze in een netwerk zet. Een lokaal netwerk (LAN) verbindt uw bedrijfscomputers wat hen toelaat om een brede waaier aan informatie te delen en uit te wisselen. Terwijl een computer alleen erg nuttig is, zijn een aantal computers verbonden door een netwerk veel functioneler.

Hier zijn 6  manieren waarop een computernetwerk uw bedrijf kan helpen:

Odoo tekst en afbeelding blok

1. Delen van bestanden en printers


Heb je ooit dringend toegang nodig gehad tot een bestand dat opgeslagen was op een andere computer? Een netwerk maakt het gemakkelijk voor iedereen om hetzelfde bestand te openen en het voorkomt dat mensen per ongeluk verschillende versies maken. Bovendien kunt u er ook meerdere computers dezelfde printer mee laten delen. Altijd efficiënter dan een aparte printer aan te sluiten op elke computer in uw kantoor.

2. Kwalitatief internet en cloud-services


Meer dan ooit te voren is er een brede waaier van cloud-services die elk hun eigen oplossing bieden voor zeer uiteenlopende, maar vaak erg specifieke uitdagingen. Cloud-services laten toe om zeer snel en aan gunstige tarieven, kwalitatief hoogstaande IT-diensten te gebruiken. De basisvoorwaarde is wel dat men beschikt over een kwalitatieve internetverbinding met de juiste betrouwbaarheidsgraad. Het is dan ook geen overbodige luxe maar een onbuigbare noodzaak om de (inter)werkbehoeften en de diensten die via dat pad gebruikt worden precies af te stemmen.

3. Communicatie en samenwerking


Het is moeilijk voor mensen om samen te werken wanneer de een niet weet wat de ander doet. Een netwerk stelt werknemers in staat om bestanden te delen, het werk van anderen te bekijken en ideeën efficiënter uit te wisselen. In een groter kantoor kunt u e-mail- en instant messaging-tools gebruiken om snel te communiceren en berichten te bewaren voor toekomstige verwijzing.

4. Organiseren


Er is een breed gamma organisatorische software beschikbaar, die het mogelijk maakt vergaderingen te regelen zonder de hele tijd iedereens agenda’s te moeten coördineren. Deze software bevat meestal ook nog andere nuttige functies, zoals gedeelde adresboeken en to-do lijsten.

5. Toegang op afstand


Een eigen netwerk biedt meer mobiliteit, zonder aan productiviteit hoeven in te boeten. Met toegang op afstand hebben gebruikers toegang tot dezelfde bestanden, gegevens en berichten openen, ook als ze niet op kantoor zijn. Deze toegang kan zelfs via mobiele apparaten.

6. Gegevensbescherming


U weet dat het van essentieel belang is om regelmatig uw eigen computergegevens op te slaan. Een netwerk maakt het makkelijker om van al uw bedrijfsgegevens een kopie te maken op een back-upsysteem naar keuze. Met gegevensbeveiligingsinstrumenten kan een netwerk ook de gegevens die het uitstuurt of heeft, beschermen. En in 2018 is er de uitdaging van GDPR (General Data Protection Regulation of AVG - Algemene Verordening Gegevensbescherming in het Nederlands). Een geheel van regels die er voor zorgt dat de gegevens van de Europese burger beter beschermd worden en waar alle bedrijven aan moeten voldoen.

Uitdaging 2 : BEDRIJFSPROCESSEN

Elk bedrijf is anders. Maar ze delen allemaal een ongelooflijke verscheidenheid aan bedrijfsprocessen waarop ze draaien en waarmee ze hun toekomst vorm geven. Het kunnen sturen, integreren, optimaliseren en automatiseren van deze processen wanneer ze op uw zakelijke horizon verschijnen, is dé weg naar een succesvolle toekomst. Ze zijn een antwoord op complexe behoeften zonder daarom zelf ingewikkeld te zijn want hun software is intuïtief, volledig, stevig geïntegreerd en bovendien moeiteloos te upgraden. Kers op de taart: ze werken voor elke onderneming en elke gebruiker even vlot. Veel gedoe om niets? Integendeel. Door onze ervaring met een aantal ‘enterprise management’ toepassingen zijn wij in staat om de meeste van uw zakelijke behoeften af te dekken.

Uitdaging 3 : Website & Webshop

Omdat een bedrijf nooit alleen uit een website en webshop bestaat hebben wij bij Nexar er voor gekozen om een oplossing ter beschikking te stellen waar de website en webshop integraal deel uit maakt van een volledig ERP systeem. Dit wil zeggen dat als u verder wil uitbreiden en automatiseren dat er een legio aan modules klaar staat om te gaan gebruiken en de verkoop processen binnen uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Een greep uit onze modules: Klanten beheer, product beheer, stock beheer, facturatie, kassa systeem en nog veel meer. En al deze modules werken naadloos met elkaar samen. U hebt dus in een handomdraai een volledig zicht op uw gans bedrijf. En dit zonder een duur integratie traject om allerhande externe systemen met elkaar te koppelen.

Odoo afbeelding en tekstblok

Uitdaging 4 : OFFICE SOFTWARE

Of u nu Microsoft Office 365, Google G-Suite, Pages of wat anders wilt gebruiken; om uw zaakjes goed op orde te hebben kunt u beter wat gemeenschappelijke afspraken maken en oplossingen vinden. Wanneer iedereen een zelfde versie van een typische kantoorsoftware gebruikt om te schrijven, rekenen en communiceren; worden kleine rimpels glad gestreken nog voor ze in grote golven kunnen veranderen. Bewezen kantoorsoftware die meegroeit met uw behoeften en die betrouwbaar, bedrijfsondersteunend, veilig en toekomstgericht is, is een basisvoorwaarde voor elk bedrijf. Dit alles kunnen uitbesteden, kan een ware zegen zijn.